Kouluttaja

Terhi Karaharju-Suvanto

Terhi Karaharju-Suvanto toimii tällä hetkellä koordinoivana yliopistolehtorina Helsingin yliopiston hammaslääketieteen koulutusohjelmassa sekä oikomishoidon sivuvirkaisena kliinisenä opettajan HUS opetusklinikassa. Hän on valmistunut hammaslääkäriksi 1989, hammaslääketieteen tohtoriksi 1996 ja oikomishoidon erikoishammaslääkäriksi 1999, kaikki Helsingin yliopistosta. Hän on suorittanut hammaslääkärikouluttajan erityispätevyyden 2011. Opettamisen lisäksi hän tekee jonkin verran työtä oikojana yksityisvastaanotolla. Opetuksestaan hän on saanut erilaisia palkintoja ja oman yliopiston lisäksi hän on kouluttanut laajasti kotimaassa ja Euroopassa, erityisesti ohjaamiseen ja arviointiin liittyen, joihin kohdistuu myös hänen nykyinen tutkimuksensa.

Terhin osuus ohjelmassa torstaina: Purenta on osa kasvojen kokonaisuutta

 

Kouluttajat

Tuulia Luomala ja Mika Pihlman

Tuulia ja Mika ovat toimineet fysioterapeutteina yli 20 vuotta kumpikin. Hoidettavia heillä on vauvoista vanhempiin niin ihmisissä kuin eläimissä. Tuulia ja Mika kouluttavat aktiivisesti faskiaan liittyviä koulutuksia niin Suomessa kuin ulkomailla. Koulutukset ovat saaneet hyvää palautetta käytännön läheisyydestä ja syvällisestä tiedosta. Tuulia ja Mika ovat kirjoittaneet useampia artikkeleita ja kirjoja liittyen kehon toimintaan, tunneilmaisuun, faskiaan ja liikkuvuuteen. Tuulia on manipulatiivinen fysioterapeutti, pilatesohjaaja, tietokirjailija ja animal fascial manipulation -opettaja. Mika on manipulatiivinen ja psykofyysinen fysioterapeutti, tietokirjailija ja animal fascial manipulation -opettaja.

Tuulia Luomalan ja Mika Pihlmanin osuudet ohjelmassa seuraavasti:

* Torstain yhteisessä osuudessa: Autonomisen hermoston ja purennan yhteys, onko sitä? 

* Torstain rinnakkaisohjelmassa: Pään alueen faskiakäsittelyllä vaikuttavuutta koko kehoon

Kouluttaja

Nina Saarikivi

Nina Saarikivi on OMT-fysioterapeutti, kliinistä päättelyä ja asiakkaan kokonaisvaltaista huomiointia työssään ja koulutuksissaan korostava tule-fysioterapian ammattilainen.

Ninan osuus ohjelmassa torstaina aiheena Täsmäharjoitteet erilaisten pään alueen kipujen hoitoon – tutkimisen pohjalta harjoitteiden valinta

Tässä osuudessa käsitellään pään alueen oireiden erotusdiagnostiikkaa ja tämän perusteella valittuja täsmäharjoitteita asiakkaiden itsehoitoon. Teemana leukanivelen toimintahäiriöt, bruksismi, yläniskan toimintahäiriöt, korvaoireet.

Kouluttaja

Mira Pihlajamaa

Mira on työskennellyt 18 vuotta Kelan puheterapian palveluntuottajana, pääosin lasten verbaali- ja oraalimotoriikan kuntoutuksessa. Mira on kouluttautunut  myofunktionaaliseen terapiaan, jonka osuus ja kysyntä puheterapiassa on kasvanut merkittävästi. Asiakkaina on tällä hetkellä lapsia, vauvoista koululaisiin ja lisäksi aikuisasiakkaita. Miran yritys Pro Lingua oy maahantuo ja myy lääkinnällisiä apuvälineitä ja terapiavälineitä. Mira tekee kansainvälistä yhteistyötä ja kouluttaa myofunktionaaliseen terapiaan ja apuvälineisiin liittyen.

Miran osuus ohjelmassa torstaina: Myofunktionaalinen näkökulma purennan kehityksessä ja sen kuntoutuksessa

Kouluttaja

Marika Muttilainen

Marika Muttilainen on työskennellyt koko työuransa puheterapeuttina erikoissairaanhoidossa aikuispotilaiden kanssa ja työssään suuntautunut erityisesti nielemisen instrumentaaliseen arviointiin. Kliinisen työn ohessa Marika tekee väitöskirjaa Tampereen yliopistoon.

Marikan osuus torstaina: Nielemisen instrumentaaliset arviointimenetelmät

Marikan osuudessa käydään läpi instrumentaalisen arvioinnin kysymyksen asettelua, erilaisten tutkimusmenetelmien maksimaalista hyödyntämistä ja tutkimuslöydösten viemistä kuntoutuksen tavoitteisin ja -keinoihin.

 

KOULUTTAJA

Anette Palssa

Anette Palssalla on yli 20 vuoden työkokemus ravitsemusterapeuttina (laillistettu ravitsemusterapeutti) ja lisäksi hän on opiskellut kognitiivista ja psykofyysistä lyhytterapiaa. Anettella on laaja ja monipuolinen osaaminen syömishäiriöiden, lihavuuden ja erilaisten suolisto-ongelmien hoidossa. Hän on syventynyt vuosien ajan hyvän keho- ja ruokasuhteen edistämiseen ja neuroepätyypillisyyteen liittyviin ruoka- ja ravitsemuspumiin. Lisäksi Anettella on paljon kokemusta vajaaravitsemuksen, neurologisten sairauksien ja ruoka-allergioiden parista.

Anetten osuus ohjelmassa perjantaina: Onko ruokailo kadoksissa? Hyvä ruokasuhde tukee terveyttä 

Osuudessaan Anette käsittelee ruokasuhdetta lapsesta aikuiseksi ja yksilöstä yhteisöön – miten ammattilainen voi sitä tukea? Mikä tekee hallaa ruokasuhteelle ja miten taas voimme ammattilaisina mahdollistaa terveyttä tukevaa ravitsemusta? ”Koen, että isoin virhe mitä menneisyydessä on tehty, niin on jätetty kuuntelematta lapsia ja asiakkaita, jotka ovat valikoivia syömisessään. Ei ole ymmärretty, mikä merkitys todella on vaikka pakottamisella, patistamisella tai edes melko lempeältä vaikuttavalla suostuttelulla.”

KOULUTTAJA

Outi Huhtela

Outi Huhtela toimii tällä hetkellä kliinisenä opettajana Itä-Suomen yliopiston hammaslääketieteen koulutusohjelmassa sekä protetiikan ja purentafysiologian sivuvirkaisena kliinisenä opettajan Pohjois-Savon hyvinvointialueen hammaslääketieteen opetusklinikassa. Hän on valmistunut hammaslääkäriksi 1989, ja väitellyt tohtoriksi 2021. Kliinisen hammaslääketieteen (protetiikka ja purentafysiologia) erikoishammaslääkärin pätevyyden hän on saavuttanut 2017 Itä-Suomen yliopistosta. Opettamisen ohella hän ottaa jonkin verran vastaan potilaita yksityisvastaanotolla. Outi on kiinnostunut purentaelimistön kivuista ja niiden hoidosta, joihin hänen tutkimuksensakin keskittyy.

Outin osuus ohjelmassa perjantaina: Bruksismi ja purentaelimistön toimintahäiriöt (TMD): moniammatillisen hoidon mahdollisuudet

KOULUTTAJA

Helena Törölä

Helena Törölä toimi työuransa aikana puheterapeuttina 40 vuotta pääasiassa erikoissairaanhoidon piirissä, mutta myös itsenäisenä ammatinharjoittajana. Neurologisesti oireilevien lasten sekä erilaisista oireyhtymistä ja sairauksista kärsivien lasten syömisen haasteet olivat merkittävä osa hänen työkenttäänsä. Ennenaikaisen syntymän aiheuttamien syömisen pulmien ennaltaehkäisy nousi viime vuosina merkittäväksi painopistealueeksi työssä. Hänen väitöskirjansa käsitteli erittäin ennenaikaisina syntyneiden lasten ääntelyn ja syömisen taitojen kehittymistä. Eläköitymisensä jälkeen hän on jatkanut työn tekemistä kouluttajana, konsulttina ja kollegojen ammatillisena työnohjaajana.

Helena osuus ohjelmassa perjantaina: Anatomisten poikkeavuuksien, syndroomien ja purennan vaikutus syömiseen – what to do?

Lisäksi Helena on mukana osiossa Kielijänne NYT: näkökulmia kielijänneleikkaukseen

Kouluttaja

Annukka Moilanen

Annukka Moilanen on lasten toimintaterapeutti, sensorisen integraation terapeutti, SOS Feeding -terapeutti ja imetyskouluttaja sekä pediatrinen uniohjaaja. Annukka on tehnyt toimintaterapian saralla uraauurtavaa työtä vauvojen toimintaterapiapalveluiden kehittäjänä. Annukka on erikoistunut vauvojen ja pienten lasten syömisvaikeuksiin, aistisäätelyhäiriöihin ja lasten lähiympäristön ohjaukseen. Pitkän työkokemuksen kautta Annukka on oppinut, että etenkin lasten kohdalla kaikki vaikuttaa kaikkeen ja joskus pienikin muutos asioissa voi tuoda suuren helpotuksen arkeen.

Annukan osuus ohjelmassa perjantaina: Valikoiva syöjä terapiassa: syömisvaikeuksien syiden kartoitus

 

 

KOULUTTAJA

Lotta Immeli

Lotta Immeli on lastentautien erikoislääkäri, lääketieteen tohtori, kliininen opettaja ja kolmen lapsen äiti Helsingistä. Hän haluaa työssään edistää lasten ja nuorten terveyttä ja hyvinvointia. Lasten ja nuorten kanssa työskennellessä on tärkeä keskittyä perheen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja jaksamiseen. Tällä hetkellä Lotan kiinnostuksen kohteena on pienten lasten vanhempien jaksamisen tukeminen sekä armollisemman vanhemmuuden edistäminen. Kliinisen -, tutkimus- ja opetustyön lisäksi Lotta luotsaa Lastenlääkäriyhdistyksen pyörittämää Lääkäriliigaa. Lääkäriliiga on sosiaalisessa mediassa (Tiktok ja Instagram) toimiva kanava, jonka tarkoitus on jakaa lapsille, nuorille ja heidän perheilleen luotettavaa tutkimustietoon pohjautuvaa terveystietoa.

Lotta on mukana osiossa perjantain ohejlmassa Kielijänne NYT: näkökulmia kielijänneleikkaukseen

KOULUTTAJA

Reetta Baldin

Reetta Baldin, puheterapeutti, FM, yliopisto-opettaja, Oulun yliopisto

Reetta on mukana perjantain ohjelmassa Kielijänne NYT: näkökulmia kielijänneleikkaukseen

Kouluttaja

Ulla Ollikkala

Ulla Ollikkala on psykofyysinen fysioterapeutti- ja kouluttaja, palautumiskouluttaja.

Ullan osuus perjantain rinnakkaisohjelmassa teemalla Psykofyysinen terapeuttinen näkökulma

Tässä osuudessa käydään lävitse mm. palautumiskartan hyödyntämistä kokonaiskuormituksen havainnoinnissa ja purkamisessa – sisältää tutkittua tietoa ja kokemuksellista harjoittelua.

KOULUTTAJA

Kari Niemi

Kari Niemi on fysioterapeutti, OMT, joka on toiminut SOMTY ry:n terapeuttisen harjoittelun opettajana ja luennoitsijana. Kesällä 2010 Kari akreditoitui Kinetic Control -tutoriksi (KCAT), ensimmäisenä ja ainoana Suomessa. 2022 Kari sai valmiiksi ZHealth Master opinnot, tällä hetkellä ainoana Suomessa. Karin vastaanotto on Turussa Terveystalo Pulssissa, lisäksi hän kouluttaa fysioterapeutteja Kinetic Control -tilauskoulutuksissa ympäri Suomen. Uusimpana alueena ovat toiminnallisen neurologian ja neurotieteen kurssit kuntoutusalan ammattilaisille.

Karin osuus perjantain rinnakkaisohjelmassa aiheena Purenta ja niskakipu neurotieteen näkökulmasta.

kouluttaja

Anna Mari Mäkelä

Anna Mari Mäkelän osuus ohjelmassa torstaina yhdessä Mika Pihlmanin kanssa: Yhdessä – erikseen 
Miten kaksi eri ammattilaista voivat tukea toistensa työtä? Tapauksia oraalimotoriikan ja kehon yhteyksistä.

Lisäksi Anna Mari on mukana perjantain ohjelmassa: Kielijänne NYT: näkökulmia kielijänneleikkaukseen

Voit olla yhteydessä tapahtuman järjestäjiin

Katja Tonteri

Toimitusjohtaja, TtM, ft

Mari Visakko

Koulutussuunnittelija, fysioterapeutti

Riikka Östman

Koulutussuunnittelija, toimintaterapeutti

Pysy myös jatkossa mukana menossa!

Tilaa uusimmat koulutustiedot sähköpostiisi:

Tilaa uutiskirje

Siirry takaisin sivun alkuun